larimar.hr

Petak, 05 27th

Zadnje ažurirano12:26:46 PM

Kristalne kugle

Rate this item
(11 glasova)

Kristalna kugla je najstariji i najrašireniji primjer upotrebe kristala. Nalaze se u svim kulturama na mjestima arheoloških istraživanja: drevni Egipat, Sirija, Izrael, Rim, Grčka, Peru, Francuska, Njemačka, Japan, Sj. Amerika, Australija, Velika Britanija...

Kristalne kugle služile su uglavnom za komunikaciju sa višim svjetovima i duhovnim sferama, razna iscjeljivanja, povećanje duhovne snage, jasnoću i proširenje percepcije. Koristili su ih mnogi vladari, umjetnici, iscjeljitelji i mistici. Generacijski su se često prenosile nasljedstvom kao posebna vrijednost. Obavezno se i tada prolazila obuka za rad sa njima.

gorski i ametist

John Dee, znanstvenik i mistik na dvoru kraljice Elizabete, svojom čuvenom kuglom uspostavljao je kontakt sa 'višim bićima' te na posebnom jeziku danom od njih zapisivao svoja proročanstva, vizije i znanstvene radove. Danas je njegova kugla od kvarca izložena u britanskom muzeju.

Žad i ametistPosebnosti kristala dodatno se pojačavaju u obliku kugle - energija kristala je posebno očuvana u cjelini i ima veći učinak u određenim zahtjevima. Stoga se i koriste za fizičko i mentalno pročišćenje. U budizmu je recimo bila tester za svećenike koji su završili tapas (vrijeme šutnje i pročišćenja duha, uma i tijela) te ako se zamaglila postupak pročišćenja trebalo je ponoviti.

Pomoću kugle uvećavaju se sposobnosti komunikacije sa prošlošću i sadašnjošću svemira te višim sferama. Takav rad izuzetno je odgovoran i zahtijeva potpunu obuku i talent. Stoga sa pravom Indijanci imaju praksu da nakon što je nabave (s time da su ih oni nabavljali u prirodnom okruženju) slijedi duže vrijeme 'upoznavanja' sa njom. Barem godinu dana ili više razvijaju prijateljstvo pa i spavaju prije nego išta započinju sa njom raditi.

rosenkvarc i gorski

'Intuicija je otkrivenje koje se razvija iz čovjekove duše' često je isticao njemački književnik Goethe. Kristalne kugle pomažu duši u kontaktu sa svojim energetskim poljem i proboju prema planetarnoj energetskoj mreži.

Nabavite jednu kuglu za sebe, sprijateljite se sa njom neko vrijeme i polako razvijajte komunikaciju. Nakon nekog vremena naš terapeut vam može pomoći i dati dodatni poticaj i obuku za daljnji rad u meditaciji. Pritom ne trebate sumnjati u potpunu čistoću kristalne kugle jer iste prolaze energetsku pripremu prije nego dođu do vas. Malo po malo i meditacija sa kristalnom kuglom i za vas može biti sasvim normalna stvar.

Last modified on Nedjelja, 16 Listopad 2011 19:28
Klarisa Larimar

Klarisa Larimar

Moji titraji su Kodirani za sve radnike svjetlosti kroz znanja starih civilizacija. Za ponovnu vezu sa Izvorom, sa Majkom Zemljom, sa Elementima i svim stvorenjima... da pulsiramo kao Jedno u bezuvjetnoj ljubavi i radosti!

Website: www.larimar.hr/klarisa

More in this category:

Kristali i planeti »

Leave a comment

Nalazite se ovdje: Home Edukacija Kristaloterapija Kristalne kugle